Minder Hard – Vanuit je Hart – 30

 

Aarle-Rixtel – Dorpsplatform organiseert 4 weken lang bewustwordingsactie op de weg “dwars door Aarle-Rixtel”.

De bewoners aan Dorpsstraat en de Lieshoutseweg zijn het zat! Er wordt regelmatig te hard gereden. Dat vindt de Werkgroep Verkeer van het Dorpsplatform ook! Met een select groepje van ca 10 mensen is een actie opgezet die tussen 8 april en 8 mei gaat plaatsvinden. “Wij willen de automobilisten duidelijk maken dat hier maar 30 km/uur gereden mag worden” aldus een van de leden van de actiegroep “Aanpak Te Hard Rijden”.

Aan een 20-tal lantaarnpalen in de Albers Pistoriusstraat, Klokkengietersstraat, Dorpsstraat, Kouwenberg en Lieshoutseweg hangen we posters op die door de automobilisten niet te missen zijn. Ook worden bij alle komborden van Aarle-Rixtel grote borden geplaatst met de zelfde poster. We willen de actie extra ondersteunen door alle bewoners van de genoemde straten te vragen een raamposter op te hangen. De raamposter op A3 formaat is deze week bij de bewoners bezorgd.

De poster is door actie-lid Mascha van Horik, zelf bewoonster van de Lieshoutseweg, ontworpen. Met maar 5 woorden en een rood hart laat deze niet aan duidelijkheid over.