Over het Dorpsplatform

Het aanspreekpunt voor inwoners

Stichting Dorpsplatform Aarle-Rixtel is als een ‘dorpsraad’ opgericht door en voor de inwoners van Aarle-Rixtel. Wij zijn het aanspreekpunt voor inwoners, verenigingen en stichtingen, als het gaat om zaken die Aarle-Rixtel aangaan. Daarnaast helpen wij in de communicatie tussen de gemeente en inwoners, waardoor een grotere betrokkenheid ontstaat van inwoners met hun (directe) omgeving en het gemeentelijke beleid. Ook worden wij ingeschakeld om advies te geven over onderwerpen aan gemeente Laarbeek en andere instellingen. Als Dorpsplatform organiseren wij ook bijeenkomsten of samenkomsten, waarbij informatie wordt verstrekt over over belangrijke onderwerpen voor de lokale bevolking.

Wat vinden wij belangrijk?

  • Het verbeteren van het woon- en leefklimaat in Aarle-Rixtel in het algemeen, waarbij we ook eventuele problemen op dit terrein onder de aandacht brengen.
  • Luisteren en in contact zijn met de inwoners van Aarle-Rixtel, waarbij we de inwoners graag helpen als aanspreekpunt richting de gemeente of andere instanties.
  • Het onderhouden van een goed contact met gemeente Laarbeek.

Met wat voor vragen en ideeën kun je terecht bij het Dorpsplatform?

  • Ik heb een ergernis, maar ik weet niet hoe ik dit kan oplossen of waar ik naartoe moet?
  • Ik wil iets organiseren in de buurt, maar waar kan ik (financiële) ondersteuning krijgen?
  • Ik heb een voorstel voor het vergroten van de leefbaarheid in Aarle-Rixtel. Hoe kan ik dit idee daadwerkelijk tot stand laten komen?
  • Als vereniging willen wij iets voor het dorp betekenen. Hoe kunnen we dit aanpakken? Of andersom; hoe kan het Dorpsplatform iets voor de vereniging betekenen?

Heb je een vraag of idee? Laat het ons weten! Neem contact op via info@dorpsplatform.nl en dan helpen wij je verder.

Volg ons op Facebook!
Zo blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en ontwikkelingen.