Leefbaarheidssubsidie

Om initiatieven van vrijwilligers te kunnen ondersteunen, is door gemeente Laarbeek een klein budget aan Dorpsplatform Aarle-Rixtel ter beschikking gesteld. Het doel van deze subsidie is om initiatieven, die de leefbaarheid en samenhang bevorderen, een extra (financiƫle) impuls te geven.

Heb je een idee of project of ben je van plan om iets op te zetten dat de leefbaarheid en levendigheid in Aarle-Rixtel bevordert, bestaat er een goede kans dat je hiervoor subsidie kunt ontvangen. Het aanvragen van de subsidie kost alleen tijd! Twijfel je of jouw idee of project in aanmerking komt? Wij hebben enkele richtlijnen opgesteld, zodat je kunt toetsen of je in aanmerking kunt komen. Lees de richtlijnen hier: Burgerinitiatieven Richtlijnen subsidie

Hoe kan ik de leefbaarheidssubsidie aanvragen?
Hier vindt u het aanvraagformulier voor de leefbaarheidssubsidie. Download het formulier, vul deze zo volledig mogelijk in en stuur het ingevulde formulier naar ons op. Voor het behandelen van de aanvraag, willen wij vragen om het formulier op tijd (uiterlijk vier weken voor de datum van de activiteit) naar ons toe te sturen. Graag ontvangen wij ook een (klein) begroting en een folder of aankondiging van de activiteit, waarvoor de aanvraag wordt ingediend.

Lukt het downloaden van het aanvraagformulier niet? Neem dan even contact met ons op via info@dorpsplatform.nl.

Het ingevulde aanvraagformulier kun je mailen naar info@dorpsplatform.nl of via de post versturen naar het onderstaande adres.

Dorpsplatform Aarle-Rixtel
T.a.v. Secretariaat
Beatrixlaan 4
5735 CX Aarle-Rixtel

Wij sturen je zo snel mogelijk een bericht met de beoordeling van de subsidiecommissie (het toegekende bedrag en de toelichting).

Voorbeelden Leefbaarheidssubsidie

Samen met onze buren de bloembakken aan de lantaarnpalen weer voorzien van nieuwe plantjes! Zo hebben we allemaal weer wat meer kleur voor de deur. Met dank aan de subsidie vanuit Dorpsplatform Aarle-Rixtel voor de aanschaf van de potgrond en nieuwe plantjes.

Deze bloembakken hebben wij in 2018 opgehangen als onderdeel van onze deelname aan Groenstrijd 2.0 van Gemeente Laarbeek. Naast de bloembakken hebben we ook een aantal groenstroken aangepakt en een gezellig sociaal plekje gemaakt in de straat (o.a. speelhuisje voor kinderen en picknicktafel voor de volwassenen). Met dit plan zijn wij 1e geworden in de categorie 'plan dat het beste verbinding maakt tussen jong en oud'.
Het is mooi om te zien dat deze plek door zowel straatbewoners als door mensen uit de omgeving met veel plezier wordt bezocht. Het onderhoud van deze plek en de groenstroken doen we met een vast groepje mensen uit de straat. Naast een mooiere straat heeft het ons ook een nog gezelligere straat opgeleverd.

--- Marloes van der Loo, bewoner Dokter Timmersstraat